Дядо Коледа пристига в Шумен на 4 декември. Малки и големи ще посрещнат Белобрадия старец от 17,00 часа пред ДКТ „Васил Друмев“. Тогава ще бъдат запалени и празничните светлини в града, ще грейнат и коледните елхи.

Спектакълът „Коледни сияние“ на Боби шоу е подаръкът на общината за шуменските малчугани. Приказката-мюзикъл с участието на известни наши артисти, превъплътили се в приказни персонажи, и познати детски герои ще се погрижат за коледното настроение на малки и големи.

Водещ на спектакъла ще бъде самият Борислав Борисов - Боби шоу, който ще влезе в ролята на вълшебника Скарабуш. 

„Децата ще видят най-новото от света на коледната магия. Ще се запознаят с веселия клоун Арлекино и най-вече ще посрещнат веселият и добър Дядо Коледа. Ще има много магични изненади, които ще бъдат представени за първи път и сме подготвили специално за Шумен“, разкри пред ШУМ.БГ част от спектакъла известният артист-илюзионист и любимец на децата Борислав Борисов - Боби шоу.

Той обеща незабравими коледни мигове за шуменските деца. И още много фокуси, коледни песни, стихове и танци, а накрая на вечерта запомняща се празнична заря.

Месец декември е наситен с разнообразни празнични прояви. Сред тях концерти, спектакли, театрални представления, изложби, конкурси за рисунки, пресъздаване на обреди, новогодишни базари, коледни работилници и др.

В новогодишната нощ още в 22,00 часа Оркестър „Пловдив“ и рок-групата „Mr. Hard” ще съберат шуменци пред общината, за да станат част от празничната програма “ДА Е ЧЕСТИТА...".

*Първоначално Борислав Борисов съобщи за ШУМ.БГ, че водеща на коледното тържество ще бъде Кака Лара. Впоследствие той коригира информацията и заяви, че тя няма да е сред участниците в Шумен, като поднесе извинение за грешката.

ШУМ.БГ