„ЦСКА - София" се оплака от липса на съдействие от Българския футболен съюз (БФС) при комуникацията с УЕФА. Клубът, ръководен от Гриша Ганчев, изрази недоволство, че БФС не е съдействал за вписването на статистическа информация в сайта на европейската централа.

"ЦСКА - София" иска да му бъдат признати резултатите в европейските клубни турнири на фалиралия ПФК ЦСКА АД.

"На 16 ноември международният адвокат на клуба Първан Първанов получи уведомление от УЕФА относно въпроса с поместването на статистическите данни за участията на ЦСКА в европейските клубни турнири на уебсайта на УЕФА. В имейла си УЕФА посочва, че промени по профила на клубния сайт могат да бъдат направени само след техническото изпращане на съответната информация от Българския футболен съюз и инструктира Първанов да се обърне за помощ към БФС", обясниха от клуба.

"На същия ден клубът се свърза с изпълнителния директор на БФС - г-н Борислав Попов, и му предостави готовата статистическа информация за незабавно изпращане до уебсайта на УЕФА заедно с контактите, на които да бъде изпратен имейлът. Оттогава, въпреки непрекъснатите подсещания от наша страна, г-н Борислав Попов отказва да изпълни своите задължения, в ущърб на нашия клуб. Въпреки че за случая своевременно беше информиран г-н Борислав Михайлов, и до днес имейлът не е изпратен. Г-н Борислав Попов не отговаря на телефонни обаждания, съобщения или имейли", се казва още в съобщението на "ЦСКА - София".

От клуба заявиха, че настояват футболният съюз да "изпълни своето задължение и да изпрати статистическата информация до сайта на УЕФА без повече забавяне".

"Продължаващото изписване на грешната статистическа информация за ЦСКА нанася съществени репутационни вреди на клуба и накърнява паметта на състезателите на ЦСКА, изписали славната история на клуба в европейските клубни турнири от 1956 година до днес", допълват от ръководството.

dnevnik.bg