Шестнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" събира пари за децата с тежки заболявания и увреждания. Официално кампанията започва утре.

"Резултатите от новите медицински технологии и методи стават все по-добри, но има редица заболявания, при които това е недостатъчно. Нужно е продължително лечение, социална подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания и на техните семейства", заяви президентът Румен Радев, който днес даде начало на кампанията в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

Кампанията "Българската Коледа", която от 1 декември 2017 г. до днес събираше пари в подкрепа на спасения детски живот, разполага с бюджет от 2.6 млн. лв. Целта бе да се подпомогнат продължителното лечение и активната рехабилитация на спасените деца.

Със сумата от близо 700 000 лв. са подпомогнати 505 деца за осъществяване на лечение и рехабилитация. На обща стойност 1 790 000 лв. е закупена медицинска апаратура за 22 лечебни заведения от цялата страна – университетски и многопрофилни болници, рехабилитационни центрове и домове за медико-социални грижи, сочат данните на президентството.

dnevnik.bg