„Черно море" се върна в първата шестица след победа срещу един от директните съперници - "Етър" (Велико Търново). Тимът на Илиан Илиев спечели с 1:0 на стадион "Тича" във Варна в първия двубой от 17-ия кръг на Първа лига.

Резервата Радослав Василев отбеляза единственото попадение в 67-ата минута на мача. Централният нападател се разписа само 67 секунди след като се появи в игра на мястото на Васил Панайотов.

Мартин Милчев направи отличен пробив отляво и центрира към близката греда. Василев изпревари прекия си пазач Артьом Артюнин и отблизо изпрати топката във вратата с корем.

Мачът се играе на доста тежък и заснежен терен. Това затрудни двата отбора при разиграването на топката и доведе до много малко голови положения. И "Черно море", и "Етър" разчитаха основно на удари от далечна дистанция, които обаче рядко носеха опасност.

В 73-ата минута домакините бяха много близо до второ попадение. Жоржиньо беше изведен с дълго подаване, спрях си топката и стреля с левия крак от границата на наказателното поле. Ударът му обаче срещна десния страничен стълб.

Малко след това гостите от Велико Търново стигнаха до златна възможност да изравнят резултата. Артюнин беше изпуснат около точката на дузпата след центриране от корнер, но отправи много нескопосан удар от воле.

"Черно море" удържа аванса си и записа седма победа за сезона. Варненци събраха 24 точки и се изкачиха на шеста позиция. "Етър" е със същия брой точки, но е седми заради по-лошите показатели в директните двубои.

"Локомотив" (Пловдив) и "Ботев" (Враца), които имат по 21 точки, могат да завържат още по-здраво битката за топ 6, ако спечелят мачовете си срещу "Верея" (събота) и "Септември" (неделя).

dnevnik.bg