Четирикратна носителка на Световна купа по ски алпийски дисциплини Линдзи Вон намекна, че може да отложи прекратяването на състезателната си кариера. През октомври олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 обяви, че ще се оттегли след края на сезона. Плановете й обаче могат да се променят заради контузията в коляното, която получи на тренировка преди десетина дни.

Вон разкри, че има увреждане на предна кръстна връзка и натъртване на кост. В последните години американката непрекъснато е измъчвана от тежки травми и имаше няколко дълги отсъствия от пистата. На този етап няма яснота кога тя ще е готова да се завърне в състезателен режим.

Вон има 84 победи в Световната купа и изостава само с четири от рекорда на Ингемар Стенмарк. 34-годишната скиорка обаче заяви, че евентуално отлагане на края на кариерата й няма общо с подобряването на едно от най-великите постижения в този спорт.

Американката обясни, че голямото й желание е да се състезава още веднъж в своето любимо място от календара на Световната купа - Лейк Луис. Стартовете в канадския център са тази седмица, като първият беше в петък - спускане, което бе спечелено от австрийката Никол Шмидхофер. Днес има още едно спускане, а в неделя е първият за сезона супергигантски слалом.


"Фактът, че ще пропусна стартовете в Лейк Луис, е голям удар за мен. Имайки предвид, че това трябва да е моят последен сезон, целият смисъл е да мога да се насладя на всяка една спирка от Световната купа. Да си направя много снимки, да се насладя на времето с моите съотборници, да попия за последен път от цялата атмосфера. И да пропусна моята любима спирка от календара... Просто не знам как да се преборя с това", каза Вон.

"Някои местни дори наричат курорта Лейк Линдзи. Това наистина значни много за мен. Има много деца там, които постоянно идват да ме гледам през последните осем години. Развих чудесни отношения с тези деца", допълни голямата звезда на алпийските ски в последното десетилетие.

"Няма значение дали ще подобря рекорда по победи в Световната купа или не. Това няма нищо общо с голямото ми желание да се състезавам още веднъж в Лейк Луис. За мен Лейк Луис винаги е било моето място", каза още американката.

"Не ми е останало много гориво в резервоара. Имах много контузии, много операции, много усложнявания на травмите. Но не съм човек, който се отказва лесно. За мен смисълът на последния сезон е да се наслаждаваш, да се забавляваш. Ще бъде изключително сантиментално, вероятно ще плача доста. Но и ще бъде доста забавно", завърши Вон.

Дневник