След като мина през различни нива в изпълнителната и законодателната власт като политик от десните формации и във втория кабинет на ГЕРБ, бившият здравен министър Петър Москов сега ще се пробва и да се събере с Патриотите на Валери Симеонов. Това се разбра от думите на Москов в предаването "Денят с Георги Любенов" по БНТ днес.

Москов каза, че той заедно с група съмишленици работи върху възможността да "установим, реализираме десен политически проект, който да не е "още веднъж от същото". На въпрос за отношенията му с Националния фронт за спасение на България /НФСБ/ и лидера на партията Валери Симеонов, към който Москов неколкократно изрази добро отношение, бившият министър каза: "Харесвам не конкретно Симеонов, не конкретно НФСБ, не конкретно идеята, че българският национален интерес трябва да бъде пред всичко. Аз харесвам хора, които могат да стоят зад действията си".

А после на няколко пъти даде примери с поведение на Симеонов, което показвало, че той е човек, който може да свършат работа.

Москов определи Симеонов като остракиран и представен като демонът на нацията. Допълни, че това е типично за българската политика и той също е бил на подобно място.

"Алтернативата трябва да бъде наистина с дясна икономическа политическа програма, с отказ от продължаване на либералния разказ за социалното и мултикултурно общество и с ясна защита на националния интерес. Мисля, че проевропейски настроените патриоти имат място в такова обединение", каза още Петър Москов в отговор на въпрос за сътрудничество с НФСБ.

Допълни, че досегашните партии вдясно били "още веднъж от същото", притоплящи либералния дневен ред.

Москов коментира положително и друг партньор в "Обединени патриоти" - лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. И направи рязка граница между тях и председателят на "Атака" Волен Сидеров.

Дневник