Хандбалният тим на „Шумен 98“ победи с 24:23 (14:11) носителя на купата на България по хандбал при жените  „Свиленград“. В зала „Арена Шумен“ домакините сами си направиха мача труден, след като допуснаха обрат в началото на второто полувреме и стигнаха до двете точки едва в края на двубоя.

Началото на срещата не предвещаваше драматичен мач. Шуменки започнаха много убедително и в 20-тата минута водеха с 12:5. При този резултат Християна Драганова от тима на домакините получи наказание от 2 минути и шуменки останаха с пет полеви играчи и не успяха да играят добре в защита. Състезателките на „Свиленград“ вкараха пет безответни гола, за да намалят до 12:10. Попадение на Кристина Касабова намали напрежението, последва още един гол за домакините и двата тима се оттеглиха на почивка при 14:11.

Момичетата от „Свиленград“ излязоха много мотивирани за второто полувреме. Те успяха да вкарат четири последователни гола и да поведат с 15:14. Шуменки върнаха едно попадение за 15:15, но след това допуснаха много грешки. Гостенките се възползваха от ситуациите и отново натрупаха аванс – 20:16. При този резултат на терена влезе опитната Диляна Христова, която раздвижи играта на домакините. Отборът бе бурно подкрепен и от публиката и успя да направи обрат.

Шуменки изравниха за 20:20, след което двата тима си размениха голове за ново равенство . 22:22. При следващата атака „Шумен 98“ поведе с гол, последва спасяване на вратарката Фатме Юксел и гол на Касабова за 24:22 минута преди края на мача. В оставащите секунди до последния съдийски сигнал за края на мача „Свиленград“ върна едно попадение за крайното 24:23.

Кристина Касабова и Ирене Иванова бяха най-резултатни за домакините в този мач, като отбелязаха съответно 7 и 6 гола. За „Свиленград“ голмайстор в срещата стана Роксана Радева с 6 попадения.

ШУМ.БГ