Комикът Били Конъли обяви, че след кариера от половин век в стенд ъп комедията, музиката, филмите и телевизията се оттегля от изпълненията на живо, предаде "Гардиън".

Новината се появи по време на интервю пред "Радио Таймс", в което комикът разкри и че е изпробвал да приема медицински канабис в борбата си срещу болестта на Паркинсон. Били Конъли беше диагностициран с Паркинсон през 2012г., а година по-късно проговори публично за заболяването си. В интервюто комикът сравнява Доналд Тръмп с Адолф Хитлер и опровергава твърдението на британския журналист Майкъл Паркинсън, че е затъпял от заболяването.

"Той смята, че не знам какво се случва на ментално равнище, но аз никога не съм помнил коя година сме", каза Конъли пред "Радио Таймс". "Винаги съм се фокусирал върху бъдещето, не върху миналото", добави той.

Комикът заяви, че не е разочарован от думите на Майкъл Паркинсон, но те са направили живота му по-труден, защото хората са започнали да изпитват съжаление към него, а той не харесва това.

76-годишният Конъли каза, че слуховете за тежкото му здравословно състояние са силно преувеличени и болестта му подлежи на третиране с медикаменти. И все пак той смята, че дните на неговите изпълнения на живо и многобройните изпълнения по турнета са отминали.

Междувременно съпругата на комика, Памела Стивънсън Конъли, е станала негова медицинска сестра, а той се е отказал от използването на марихуана за облекчаване на симптомите си. "Това беше доста приятно, но не искам да го правя всеки ден", сподели Конъли относно употребата на марихуана за медицински цели.

Конъли, който понастоящем живее във Флорида, обърна внимание и на международната политика. Той е бил много загрижен от успеха на Тръмп и се позовава на избирането му за президент за знак за надигането на фашизма на световно равнище. Той определя реториката на Тръмп като "хитлериански лъжи".

Според Конъли избирането на Тръмп за президент е част от световен процес, който се случва навсякъде. "Мисля, че това е фашизъм. Те могат да го наричат национализъм на белите или крайно дясно, но това са хитлериански лъжи", казва комикът.

Той обръща внимание и на взаимоотношенията на Тръмп с медиите, които често биват определяни от американския президент като враг на народа. "Да изчакаме времето му да свърши. Това ще се случи. Само да се надяваме, че преди това няма да има световна война", допълва Конъли.

В интервюто той коментира и Брекзит , като го нарича "шарлатанство".

Дневник