Холандия и Англия ще се изправят един срещу друг в спор за място на финала в първия сезон на Лигата на нациите. Жребият определи в другия полуфинал да се срещнат Португалия и Швейцария.

Домакин на финалния кръг ще бъде Португалия, като мачовете ще се изиграят на "Драгао" в Порто и "Афонсо Енрикеш" в Гимараеш. Полуфиналите са на 5 и 6 юни догодина, а финалът е на 9 юни.

Четирите отбора получиха правото да спорят за титлата в надпреварата, след като спечелиха групите си в най-силната дивизия. Победителят в Лигата на нациите, както и първенците в останалите три дивизии, ще се класират директно за европейското първенство през 2020 г.

Интригата в групите се запази до последно, като Англия и Швейцария се класираха след зрелищни обрати срещу Хърватия и Белгия. От своя страна Холандия измъкна ценно равенство срещу Германия, след като "лалетата" наваксаха два гола в заключителните минути, докато Португалия спечели лесно групата си в конкуренцията на Италия и Полша.

До момента четирите отбора са заработили по 4.5 милиона евро - по 2.25 милиона за участието си в първата дивизия и спечелването на групите си. Шампионът в новия турнир ще прибави 6 милиона евро, а според класирането си другите три участници ще приберат съответно по 4.5, 3.5 и 2.5 милиона.

dnevnik.bg