Вратарят на "Славия" и националния отбор Георги Петков получи нови обвинения в неспортсменско поведение по време на мача с ЦСКА. Те отново дойдоха от лагера на червените, но този път са свързани с обиди на расистка основа.

В сайта си клубът от "Българска армия" съобщи, че нападателят Едвин Джеси е разказал пред отбора след двубоя, че Петков се е обърнал към него с думите "F*cking black monkey" ("Ши*ана черна маймуна"). "След това резервният вратар на "Славия" е продължил с грубия език, но на български. Тези думи са чути и от хора от нашата скамейка", допълват червените.

През първото полувреме се стигна до напрежение, като камерите показаха остра реакция на Джеси към Петков. При прибирането към съблекалнята за почивката се видя и разговор между пресаташето на "Славия" Борислав Константинов и играча на ЦСКА.

"Като потвърждение на думите на Едвин Джеси човек от щаба на "Славия", станал свидетел на обидите на Петков, дойде да търси Джеси, за да му се извини лично за това, което е казал ветеранът по адрес на нашия футболист", допълват червените.

Още след мача Кирил Десподов каза, че е загубил уважението си към съотборника си в националния отбор Георги Петков. Според думите му вратарят е извикал на Александър Александров: "Счупи му крака", в ситуацията, при която бранителят беше изгонен след грубо влизане срещу Десподов.

Дисциплинарната комисия към БФС привика Петков, Александров и Десподов в петък, като съобщи, че е била сезирана от Комисията по етика и феърплей.

Петков заяви пред "Канал 3", че може да обиди и да каже всичко, но не и да пожелае контузия на друг играч. Той добави, че дава Николай Бодуров и Станислав Манолев за пример на Десподов като хора, от които младият играч може да се учи на мъжество.

"Славия" спечели с 1:0 срещата и остави ЦСКА на шест точки зад "Лудогорец".

Феновете на ЦСКА от фенклуб "Сектор Г" обявиха, че преди предстоящия в четвъртък мач с шампионите ще има мирен протест. "Призоваваме всеки, който може, да се включи в събитието. Време е да бъдем чути и видяни, защото гаврата със свещените четири букви, обединената червена общност и българския футбол не може да продължава повече", пише в обръщението.

Дневник