Производителят на капачки  Херти  АД спечели специалната награда за ангажираност в конкурса за енергийна ефективност Young Energy Europe, организиран от ГБИТК.

Компанията бе отличена за своя проект за оптимизация на компресорната система в предприятието си в Плиска. Реализирането на проекта ще доведе до 190 508 kWh спестена енергия и 151,5 т. въглероден диоксид на годишна база при 3 години период на възвращаемост на инвестицията.

Компресорната система се състои от общо 5 компресора. Зададено е каскадно управление на всички компресори, за да се подържа ниска консумация и постоянен дебит. Следващите стъпки за надграждане на проекта включват обновяване на захранващата линия и на помещението за компресорите.

Това е поредния инвестиционен проект на Херти свързан с ергийната ефективност и опазване на околната среда. Преди няколко години компанията реализира друг мащабен проект по програма „Зелена индустрия”, а през лятото на тази година въведе в експлоатация пречиствателна станция за отпадни води.

 

Платена публикация