Съвместни проверки на служители на РДПБЗН- Шумен и полицейски служители започват в дискотеки, барове, клубове и заведения за развлечения с удължено работно време преди празника на студентите – 8 декември, съобщиха от ОД МВР в Шумен.

Ще бъдат проверени условията за евакуация, налична ли е организация за пожарна безопасност, евакуационно осветление и системи за пожароизвестяване.
Полицията вече е създала организация за осигуряване на безопасността по време на студентския празник. В районите около местата, на които ще се провеждат тържествата ще има засилено полицейско присъствие, предвидени са в полицейските управления на територията на областта специализирани полицейски операции.

Създадена е организация и за контрол над водачите на автомобили  и недопускане да управляват под въздействие на алкохол, наркотични или други упойващи вещества, неправоспособни водачи. При проверките ще се следи дали водачите управляват технически изправно моторно превозно средство, имат ли задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Вече са започнали срещи с охранителните фирми, които следят за реда в заведенията на територията на град Шумен. Обръща им се специално внимание да не допускат хора в нетрезво състояние, с агресивно поведение, и носещи съмнителни вещи и предмети, които биха могли да застрашат сигурността на празнуващите.

ШУМ.БГ