Зрелищен гол на Тодор Неделев от центъра украси дербито на Пловдив. "Ботев" спечели с 2:0 гостуването си на "Локомотив" и се изкачи четвърти в Първа лига.

Жълто-черните поведоха в началото на втората част с гола на Кристиан Димитров. В средата на полувремето Неделев удвои с впечатляващ удар от центъра на терена.

"Ботев" се възползва от двете поредни загуби на "Берое" и събра 32 точки. Старозагорци отстъпиха с 0:1 срещу "Черно море" у дома" и остават пети с 30, а варненци допълват шестицата с 27.

Първото полувреме беше вълнуващо и премина с атаки към двете врати. В петата минута Балтанов стреля извън наказателното поле, но Луков спаси. Десет по-късно вратарят на "Локомотив" се справи при остро центриране на Перейра.

"Локомотив" имаше силни моменти в средата на полувремето. В 21-ата минута с отлично движение Аралица си освободи място и излезе сам срещу Кайзер, но стреля в тялото му. Посинкович вкара за домакините, но беше отсъдена засада.

В края на полувремето "Ботев" отново беше по-дейният отбор, но не постигна желания резултат. В заключителните секунди "канарчетата" поискаха дузпа за игра с ръка на Буна, но сигнал не последва.

"Ботев" поведе в началото на второто полувреме. Неделев центрира от ъглов удар и Димитров засече с глава.

"Локомотив" можеше да изравни чрез резервата Карагерен, но след удара му топката мина покрай гредата. В 66-ата минута Вутов свали към Балтанов, но той стреля покрай гредата. Секунди след това Неделев получи в центъра, видя, че Луков е излязъл и го прехвърли.

Малко по-късно вратарят на домакините ритна топката в гърба на Стивън Петков, но имаше късмет, като тя мина встрани. До края "Локомотив" имаше няколко удара чрез Карагерен и Посинкович, но не можа да намали.

Dnevnik.bg