Манчестър сити" записа седма поредна победа във Висшата лига, надигравайки "Уотфорд" с 2:1 като гост, но мениджърът на шампионите Пеп Гуардиола за пореден път показа своя перфекционизъм. Каталунският специалист поиска играчите му да са по-коцентрирани, за да не се допускат рисковани ситуации в края като при визитата на "Викъридж роуд".

"Сити" доминираше в голяма част от мача, но в последните 20 минути допусна "стършелите" да наложат натиск и да вкарат гол в 85-ата минута чрез Абдулайе Дукуре.

"Тук не става въпрос за рекордите или тяхното подобряване, а как отборът да печели мачове и да е по-добър. Мисля, че трябва да поработим над нашата концентрация в последните минути", каза Гуардиола пред BT Sport.

Той изтъкна, че през миналия сезон "гражданите" са спечелили много мачове с късни голове, които имаха отражение в битката за титлата.

"Наясно съм, че няма как да печелим всеки мач по този начин. Не можеш да печелиш 38 мача, това е нормално, това е футболът. Ние обаче сме длъжни да работим над това, което зависи от нас и точно това ще направим", добави мениджърът на шампионите.

"Сити" няма загуба от началото на сезона като спечели 13 от 15-те си срещи и има голова разлика 45:7. "Гражданите" водят с пет точки пред "Ливърпул", който тепърва ще изиграе срещата си от кръга – гостуване на "Бърнли".

Дневник