Опитният треньор Люпко Петрович официално стана част от ЦСКА, обявиха от клуба. 71-годишният сърбин е назначен в ролята на консултант. "От днес големият сръбски специалист Люпко Петрович започва работа в ЦСКА. Той ще бъде консултант и ще помага на клуба ни със своя богат международен опит и връзки по цял свят", написаха от "Българска армия".

От клуба добавиха, че са сигурни, че "с безценния си опит Петрович ще е полезен".

ЦСКА е третият български клуб, в който Петрович ще работи. Той беше начело на "Левски" в два периода – 2000-01 и 2016 г. През сезон 2003-04 и 2015 г. водеше "Литекс", чийто собственик тогава беше Гриша Ганчев.

Петрович е шампион със сините от 2001 г., а през 2004 г. изведе "Литекс" до златните медали в Купата на България.

Наскоро сърбинът обяви, че прекратява треньорската си кариера, но с удоволствие би продължил да работи, изпълнявайки други функции. Петрович също така обяви, че е съдействал на ЦСКА да избере Нестол Ел Маестро за треньор.

Най-големият успех в кариерата на 71-годишния сърбин е спечелването на Шампионската лига (Купата на европейските шампиони КЕШ) през 1991 г. с "Цървена звезда". В кариерата си Петрович е работил още в Китай, Хърватия, Казахстан, Испания, Уругвай, Гърция. Саудитска Арабия, Дубай и Австрия.

За последно Люпко Петрович беше треньор в Руанда, където с отбора на АПР (отбор на патриотичната армия на Руанда) отново грабна златните медали в първенството на страната.

Dnevnik.bg