Комикът Кевин Харт ще бъде водещ на оскарите догодина, пише "Ройтерс". Актьорът обяви новината в "Инстаграм", където той изразява радостта си и споделя, че отдавна чака този момент. Академията на филмовите изкуства и науки не пропусна да отговори в "Туитър": "И ние сме радостни. Добре дошъл в семейството."

Така комикът, който миналата година участва в "Джуманджи: Добре дошли в джунглата", заема мястото на Джими Кимъл, който беше водещ на оскарите през 2017 г. и 2018 г.

"Дълбоко съм разтърсен, защото това беше една от целите ми от много време насам", написа Харт в "Инстаграм", наричайки изявата "възможност, която идва веднъж в живота". За комика да има възможността да се включи към дългия списък на водещите на най-престижните киноотличия в света е "трудно за вярване".

Да си водещ на оскарите е една от най-престижните, но също така най-трудните работи в шоубизнеса, припомня "Ройтерс". Водещите трябва внимателно да дирижират очакванията на публиката в залата и на милионите зрители пред телевизионните екрани с комбинация от злободневен хумор и шеги за актьорската гилдия.

Кевин Харт ще бъде един от малкото афроамериканци, които са били водещи на наградите през последните 90 години. Негови предшественици в това отношение са имена като Крис Рок, Упи Голдбърг и Сами Дейвис-джуниър.
Неговият избор идва във време, в което академията е под сериозен натиск да повиши разнообразието сред членовете си, както и сред филмите и изпълнителите, номинирани за оскарите.

В последните години гледаемостта на церемонията по награждаването падна и през 2018 г. беше рекордно ниска - в САЩ тя беше гледана от 26.5 млн. зрители. Това накара академията да я съкрати с 30 минути до 3 часа, както и да измести някои по-технически категории като тази за "звуков монтаж" по време на рекламите.

Номинациите за "Оскар" ще бъдат обявени на 22 януари 2019 г. Церемонията по награждаването ще се състои на 24 февруари.

Dnevnik.bg