32-годишен мъж от Шумен е задържан за 24 часа, след гонка с патрулки по улиците на града. При задържането му ударил полицай в лицето, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Малко след 11,00 часа днес полицейски екип, който работил по безопасността на движението на ул. “Самара“, забелязал лек автомобил Пежо 306, на чиито водач преди дни същият екип  го хванал без книжка. Униформените подали сигнал със стоп палка, но шофьорът ги подминал. Полицаите го последвали със сирени и светлинна сигнализация. В стремежа си да се укрие мъжът започнал да обикаля с автомобила си кв. “Боян Българанов“. На кръстовище до бившата военна болница увеличил скоростта и ударил леко друг лек автомобил. Продължил, но  на ул. “Самара“  бил пресрещнат от друг екип на полицията и бил принуден да спре.

При слизане от автомобила мъжът отказал  да представи документи, оказал съпротива, и нанесъл удар в лицето на униформен. Закопчали го с белезници.

Проверката установила, че водачът Хюсеин.Х. /на 32 г./ е в срок на лишаване от правото да управлява МПС.  На 1-ви декември бил установен да шофира без да притежава книжка от повече от две години. Свидетелството му било временно отнето, след като през март м.г. пиян пак бягал от полицаи и извършил други нарушения по ЗДвП. В началото на декември  регистрационните му номера  на автомобила му били свалени,  и регистрацията била прекратена за срок от 6 месеца до плащане на дължими глоби. 


Днес било установено, че Пежото, което карал, е с номера за друго превозно средство. 

Мъжът е с множество установени нарушения на пътя - за шофиране без книжка, без „Гражданска отговорност“, след употреба на алкохол, след причиняване на птп, след неизпълнение на полицейско разпореждане. Има наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6 490 лева, които не са платени.

Тестван бил за алкохол и наркотици - пробата му е отрицателна.

След преглед в МБАЛ-Шумен било установено, че полицейският служител е с открита рана. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ