Българският футболен съюз (БФС) не е получавал искане от УЕФА за предоставяне на статистическа информация, свързана с "ЦСКА - София", твърди изпълнителният директор на организацията Борислав Попов.

"В организацията не е постъпвало запитване от страна на УЕФА за предоставяне на факти или обстоятелства, свързани с ПФК "ЦСКА - София", съответно твърденията за поставени крайни срокове от страна на европейската футболна асоциация са некоректни", се казва в обръщението на Попов в сайта на БФС.

Той посочва, че БФС "винаги е оказвал адекватно и равностойно съдействие на клубовете – членове на съюза, в различните им локални и международни казуси".

Преди дни червените се оплакаха от липса на съдействие от БФС при комуникацията с УЕФА. От "Българска армия" изразиха недоволство, че футболният съюз не е съдействал за вписването на статистическа информация в сайта на европейската централа.

Червените твърдят, че са получили писмо от УЕФА с указания. "На 16 ноември международният адвокат на клуба Първан Първанов получи уведомление от УЕФА относно въпроса с поместването на статистическите данни за участията на ЦСКА в европейските клубни турнири на уебсайта на УЕФА. В имейла си УЕФА посочва, че промени по профила на клубния сайт могат да бъдат направени само след техническото изпращане на съответната информация от Българския футболен съюз и инструктира Първанов да се обърне за помощ към БФС", обясниха от клуба.

Попов изтъкна, че "именно благодарение на силната подкрепа и активните действия на БФС ПФК "ЦСКА-София" получи специална лицензия за участието си в турнирите под егидата на УЕФА и изрично настояваме да бъдат прекратени манипулативните опити за вменяване на някаква вина на Българския футболен съюз".

Dnevnik.bg