Бившият президент на "Ферари" Лука ди Монтедземоло смята, че отборът е можел да спечели титлата при пилотите и конструкторите през изминалия сезон във Формула 1. Италианецът, който беше начело на Скудерията в продължение на 23 години, рядко коментира "Ферари" след оттеглянето си.

Според него "Ферари" е имал най-добрият болид, но многото пилотски грешки са наклонили везните. Ди Монтедземоло смята, че ако в кокпита е бил Люис Хамилтън, а не Себастиан Фетел, ситуацията е щяла да бъде друга.

"През тази година разликата направи Люис Хамилтън, който имаше най-добрият си сезон от своя дебют във Формула 1. И той имаше моменти на слабости и криза, но щеше да стане шампион, ако беше и в кокпита на "Ферари", каза Ди Монтедземоло пред радио RAI.

Според Ди Монтедземоло Фетел остава много силен пилот и от "Ферари" трябва да направят всичко значимо да задържат високото му ниво.

"Ситуацията е много различна от тази, при която аз напуснах през 2014 г. Мисля, че "Ферари" направиха много силна кола, може би по-добра от "Мерцедес", но последното парче от пъзела липсваше. Вината не е само на Фетел и от тима трябва да го подкрепят, защото той е способен да печели. Не искам да хвърлям цялата вина върху него", добави бившият президент на Скудерията.

Дневник