ЦСКА приема "Лудогорец" в ключовия мач от кръга в Първа лига. Двата отбора излизат на "Българска армия" в 17.30 часа в двубой с високо напрежение.

Шампионите се надяват да продължат серията си от победи и да направят решителна стъпка към поредната защита на титлата си. ЦСКА, от своя страна, ще се постарае да се вдигне след загубата от "Славия" (0:1).

Червените вече изостават с шест точки от водача "Лудогорец". В същата позиция е и "Левски", който отново загуби неочаквано точки от серията мачове в София срещу отбори от долната част на класирането. Евентуален успех за отбора от Разград на практика до голяма степен ще отнеме от интригата в борбата за титлата.

Стимулът за ЦСКА идва от желанието отборът да се докаже след неуспеха срещу "Славия" и изразеното недоволство срещу съдийството. Отделно червените вече могат да разчитат на опита на Люпко Петрович, който се присъедини към клуба като съветник.

Мачът между ЦСКА и "Лудогорец" отново ще се ръководи от Николай Йорданов. Той беше съдия и на срещата в Разград на 19 август, когато шампионите се наложиха с 1:0. Реферът ще е поставен под напрежение заради засилилото се недоволство, породено от грешки в ущърб на съперниците на "Лудогорец".

Привържениците на ЦСКА обявиха, че в ранния следобед ще има мирен протест заради "гаврата" срещу клуба им.

Дневник