Шуменската компания „Алкомет“ АД получи за пета поредна година награда в инициативата TRUE LEADERS, като лидер в производството на алуминиеви изделия.

Официалната церемония по награждаването се състоя на 4 декември в зала Rainbow Plaza в София в присъствието на повече от 250 представители на висшия мениджмънт на водещи български и международни компании, както и представители на търговски камари и браншови организации.

Инициативата TRUE LEADERS отличава всички компании, лидери в секторите, в които оперират, отговарящи едновременно на няколко измерими и обективни критерии (според официално публикувани данни), без намесата на субективното мнение на жури или на резултати от публично проучване.

За да бъдат отличени, различните фирми трябваше да отговарят на  следните критерии:

Да са сред 300-те най – печеливши компании по  EBITDA за 2017, което означава печалбата, преди облагане с данъци, такси и амортизации. За „Алкомет“ тя е 32  млн. лв.

Да са увеличили броя на своя персонал (2017-та спрямо 2016-та година). За „Алкомет“ те са 978 души.

Да имат висока кредитна оценка (ICAP Credit Score  B2 - A1), като за шуменската фирма тя е А2.

Да са лидер в своя сектор

От името на „Алкомет“ наградата получи Нели Тончева, член на Управителния съвет и директор на отдел „Продажби“ в шуменската компания. Призът й бе връчен от Стамен Янев – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. „Алкомет е във фаза на мащабна инвестиционна програма, след завършването на която очакваме компанията да разшири както продуктовото си портфолио така и пазарните си позиции“, каза Нели Тончева в словото си при получаване на наградата.
 

ICAP Bulgaria, част от ICAP Group е най-голямата група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа.

На церемонията бяха отличени 70 български компании, водещи в различните отрасли на икономиката. Призове в своите категории получиха още 2 фирми от Шумен - „Теси“ и „Фикосота“.

Платена публикация