Участък от около 30-40 метра от оградата по границата с Турция в близост до Малко Търново в областта Дълбокия дол е отнесен заради дъждовете. В момента се работи по възстановяването ѝ. Това съобщи лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов, цитиран от "Фокус".

Той потвърди информацията и автентичността на кадрите на падналата ограда, публикувани по-рано през деня в социалната мрежа "Фейсбук". Сигнал за инцидента беше подаден и от депутата от БСП Николай Цонков.

Симеонов подчерта, че на мястото има 24-часови постове на гранични полицаи до отстраняване на проблема, и призова БСП да сезират прокуратурата. "Всеки има право да подаде сигнал, в случай че смята, че има нарушение", уточни той.

"Снимките и мястото са ми известни. Може би е необходимо да се даде малко пояснение за какво става въпрос. Това струпване и стичане на огромни количества вода е предизвикало повличане на чакъл, дървета, отнасяне на пътища и отнасяне на тази част от оградата. Оградата не е направена около "Александър Невски" на жълтите павета, а на изключително насечен терен и вече се работи по възстановяването ѝ", заяви Симеонов, като уточни, че оградата е паднала на 29 ноември. Той и добави, че не може да се гарантира, че в бъдеще няма да има други подобни проблеми.

"На някой много му се иска това да бъде доказателство за лошо изпълнение, но искам да ви уверя, че оградата е изпълнена по проекта", каза още той.

Цитиран от "Фокус", областният управител на Бургас Вълчо Чолаков заяви, че повредената ограда ще бъде възстановена до седмица. "В деня, в който стана голямото наводнение в Одрин, и в Странджа се изсипа голямо количество дъжд. В следствие на това едно място от съоръжението, което е в област Бургас, е съборено – много малко метри", каза още Чолаков и посочи, че това се случва в резултат на огромен обем вода, листна маса, дървета, камъни, шума и клони.

"Фирмата, с която сме сключили договор за поддръжка, моментално е започнала действия по отстраняване на вредата. Така че се работи, но теренът там е тежък и много трудно достъпен", допълни Чолаков.

Dnevnik.bg