Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев заяви, че срещу клуба от Разград се води яростна пропаганда. Според него основният конкурент в лицето на ЦСКА опитва да измести фокуса от собствените си проблеми, като хвърля обвинения срещу шампионите, че си купуват първенството.

В четвъртък двата отбора завършиха 1:1 на стадион "Българска армия" в здрав и нервен мач. Равенството остави "Лудогорец" с шест точки аванс на върха в Първа лига след 18 кръга.

"Класата си пролича и този мач в много аспекти на футбола. Безпристрастният фен, който гледа мачовете за удоволствие, при всички случаи е останал с впечатлението, че "Лудогорец" е по-класният отбор - въпреки напрежението, въпреки обстановката, която се създаде", каза Петричев.

 "Обикновено преди мачове на "Армията" се създава напрежение с цел да ни повлияе по някакъв начин, но виждате, че през годините нашите момчета не се огъват. Аз съм горд с тях. Този мач беше наш, трябваше да го спечелим", допълни той.

"В последното време виждате една изключително яростна пропаганда, която е малко в стил "Гьобелс". Да се търси врагът, за да се отклони вниманието от други проблеми. За съжаление в България много добре умеем да търсим проблемите там, където не са", каза още изпълнителният директор на "Лудогорец".

Според него е невъзможно да спечелиш титлата в българското първенство, ако не си най-добрият отбор. "Форматът на шампионата е такъв, че най-силният отбор става шампиони. Просто няма как, каквито и средства да се използват, да стане някой шампион, без да има спортно-технически умения".

"Ние нашите проблеми си ги имаме и си ги знаем много добре. Не сме щрауси, които са си заровили главите в пясъка. Виждате, че предприехме и структурни промени, привлякохме опитни специалисти, които да ни помогнат да продължим да се развиваме. При нас желанието е да не се занимаваме със скандали, а да се развиваме във всички посоки. Допуснали сме много грешки през годините, но никога не сме търсили причината извън пределите на "Лудогорец". В главите не ни никога не минава мисъл за пропаганда", завърши Петричев.

Дневник