„Ювентус" спечели големия мач в италианския футбол, като се наложи с 1:0 срещу "Интер". Ценния гол вкара Марио Манджукич в средата на второто полувреме.

"Бианконерите" продължават безгрешния си ход в Серия А. Шампионите вече имат 43 точки след 14 победи от 15 мача и остават непобедени. "Интер" е трети с 29 и е на три от "Наполи", който приема "Фрозиноне".

Двубоят в Торино беше вълнуващ най-вече през първото полувреме. Тогава "Интер" създаде добри възможности, от които не се възползва.

След почивката "Ювентус" пое инициативата и притисна съперника си. Усилията на шампионите се отплатиха и те вкараха чрез Манджукич.

Мачът започна с атаки към двете врати, като в началните минути Пауло Дибала два пъти опита да вкара с удари от разстояние.

В средата на полувремето "Интер" имаше две поредни възможности да поведе. Най-напред в 29-ата минута след добра атака с няколко бързи подавания Роберо Галярдини получи в наказателното поле и стреля, но улучи гредата. Секунди след това Мауро Икарди и Матео Политано бяха в чиста позиция, но не се възползваха.

В 37-ата минута Джорджо Киелини стреля опасно с глава, а Самир Ханданович спаси вратата си. "Интер" създаде първата възможност за втората част, като тогава Политано стреля неуспешно с глава.

След това "Ювентус" пое развоя под контрол и започна да атакува повече. В 66-ата минута Жоао Кансело центрира от ляво, Манджукич изпревари бранител на съперника и вкара с глава.

До края домакините продължаваха да атакуват и няколко пъти притесниха "Интер", но не можаха да увеличат преднината си. Синьо-черните рядко съумяваха да затруднят отбраната на шампиона.

Dnevnik.bg