„Берое" взе важна победа с 1:0 като гост на "Ботев" (Враца) и прекъсна серията си от две поредни загуби. Тимът от Стара Загора стигна до трите точки благодарение на точно изпълнение на Мартин Камбуров.

38-годишният ветеран се разписа от дузпа в 24-ата минута,отсъдена за падане на Вандерсон Виана след контакт с Андреас Васев. Домакините от Враца имаха претенции, че фаул в ситуацията няма, но съдията Георги Кабаков не ги уважи. Камбуров отбеляза 12-ия си гол в 19 мача от началото на сезона.

Централният нападател на "Берое" има 215 попадения в елита на българския футбол.

Със спечелените три точки "Берое" излезе четвърти с 33 точки. Съставът има с точка повече от "Ботев", който тепърва ще изиграе двубоя си от кръга.

"Нека тези, които гледат да преценят дали има дузпа. Точно заради нея стана 1:0 за "Берое". Ако някой смята, че "Берое" тррябва да влезе в шестицата, а ние не, то за какво се борим тогава. Нашият труд за какво е", коментира след срещата треньорът на тима от Враца Сашо Ангелов.

За "Ботев" (Враца) загубата е втора поредна, след като преди това новакът в елита беше в серия от четири поредни победи. "Ботев" е осми с 24 точки.

По-рано през деня "Черно море" победи "Локомотив" (Пловдив) с 2:0. Успехът на варненци ги изведе на шесто място, като тимът вече има 30 точки и също се намесва в битката за топ 6.

Dnevnik.bg