Мениджърът на "Манчестър сити" Пеп Гуардиола похвали играчите си, след като неговият тим допусна първа загуба за сезона в сблъсъка с "Челси". "Гражданите" отстъпиха с 0:2 на "Стамфорд бридж", след като бяха непобедени в 15-те кръга от началото на сезона и преди двубоя в Лондон имаха седем поредни победи.

Загубата за "Сити" е първа от април, а като гост тимът не беше губил от 14 януари. Според Гуардиола това е полезен урок за неговите играчи.

"Гордея се с моите играчи и за мен като мениджър беше истинско удоволствие да ги гледам на терена. Ние пресирахме високо съперника ни, отнехме доста топки, атакувахме постоянно. Създадохме достатъчно положения да вкараме един или два гола преди почивката. Това не се случи, така че получихме добър урок", каза Гуардиола след двубоя.

Според него "Челси" е бил по-добър в първите 10 минути от второто полувреме. "През останалата част от мача предимството беше за нас. Но това е ниво Шампионска лига – съперниците са много добри, много умни. Имат едно положение и ти вкарват гол. "Челси" е много силен отбор", добави каталунецът.

Гуардиола обясни, че не се интересува от рекордите. След невероятния минал сезон "гражданите" бяха сочени като способни да станат едва втория отбор след "Арсенал", който печели титлата без загуба.

"Ние не сме тук, за да сме непобедими. Тук сме, за да спечелим титлата и това ме интересува. Загубата не ни прави по-слаб отбор. Преди мача ние бяхме фаворит за титлата, а сега е "Ливърпул". Защо? Защото е с точка пред нас, не съм съгласен. Ситуацията не се е променила за тези 24 часа", каза още Гуардиола.

След двубоя любителски камери уловиха, че мениджърът на "Сити" напуска терена раздразнен. Той поздравява щаба на "Челси", но след реплика от един от помощниците на Маурицио Сари влиза в тунела. След срещата Гуардиола не коментира.

Колегата му Сари определи успехът на "Челси" като напълно заслужен. Според италианеца основният фактор е бил мотивацията на неговите играчи.

"Бяхме пресирани постоянно, поставяни под натиск, но накрая заслужавахме да спечелим. Мисля, че всеки отбор с проблеми трябва да стане по-мотивиран и обединен, и точно това направихме", каза Сари.

Dnevnik.bg