Вторият слалом за сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини във Вал д’Изер беше отменен заради лошо време. Техническата комисия на Световната федерация по ски (FIS) и организаторите прецениха, че атмосферните условия не позволяват състезание да има.

Надпреварата във френския курорт на пистата "Стад Белвар" започва на 2025 метра надморска височина. Още в 7.45 часа местно време екипите бяха на място, когато стана ясно, че вятърът е много силен и едва ли ще позволи да се стартира.

Силен снеговалеж имаше още в събота за гигантския слалом. През нощта падна повече от половин метър нов сняг, което допълнително затрудни екипите по поддръжката.

Това е втори старт при мъжете, който е отменен от началото на сезона. Традиционният гигантски слалом в Зьолден, с който се дава началото на Световната купа в края на октомври не се проведе заради снеговалеж и силни ветрове.

FIS реши да насрочи гигантския слалом за 20 декември в Залбах-Хинтерглем. Очаква се до 24 часа да стане ясно за кога и къде ще бъде пренасрочен и слаломът от Вал д’Изер.

След 7 старта при мъжете в Световната купа лидер е Марсел Хиршер, който има две победи от началото на сезона. Носителят на големия кристален глобус спечели слалома в Леви и гигантския слалом във Вал д’Изер. Той има 280 точки, а след него е Макс Франц с 238.

През следващата седмица мъжете се местят в Италия, където ще имат четири старта между 14 и 17 декември. Първо във Вал Гардена са класическите състезания в супер-Г и спускането на пистата "Саслонг". На 16 и 17 декември са гигантския слалом и паралелния гигантски слалом в Алта Бадия.

Dnevnik.bg