Мъжкият баскетболен отбор на "Шумен" изгуби шансове да се класира директно за първата петица на А група, след като днес в зала "Младост" загуби от "Черноморец" Бургас с 69:80.

Кръг преди края на редовния сезон на Изток "Черноморец" няма как да бъде изместен от едно от първите две места. Сред най-добрите пет ще бъде и ИУ, а "Шумен" и "Чавдар" Троян, който ще гостува в зала "Младост" на 16 декември, ще играят бараж.

В днешната среща "Шумен" на няколко пъти бе близо да направи обрат в мача, но многото допуснати грешки от страна на домакините донесоха победата на "Черноморец".

Гостите взеха инициативата в началото на срещата и още след първата част поведоха с двуцифрена разлика - 24:14. В началото на втората четвърт "Шумен" заигра по-стабилно и след серия от 10:0 резултатът бе изравнен - 24:24. Постепенно "Черноморец" си върна контрола върху играта и на полуверемето поведе с 39:30.

След почивката разликата в полза на "Черноморец" на няколко пъти достига 11 точки. 12 секунди преди края на третата част тройка на Теодор Димитров намали аванса на гостите и преди последната част "Шумен" изоставаше само с 5 т. - 55:60.

Мачът се завърза в последната част, след като шуменци направиха обрат. С две тройки на Серафимов домакините успяха да поведат с 61:60. След това грешките в тима на "Шумен" отново зачестиха и в оставащото време "Черноморец" отново взе инициативата и спечели мача.

За "Шумен" Антон Диков се отчете с 22 точки, Александър Делев добави 20 и записа 11 борби. Анди Франсис бе най-резултатен за успеха на "Черноморец" с 25 точки, Георги Кендеров се отчете със 17 точки и 9 борби.

ШУМ.БГ