Майката на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева заяви, че дъщеря ѝ е предполагала, че я подслушват и е знаела, че ще я "сготвят". Иванчева вече близо осем месеца е в следствения арест, защото срещу нея се води дело за подкуп.

"Казваше ми, че се досеща, че я подслушват. Знаеше, че ще я "сготвят", каза Любка Иванчева пред Би Ти Ви, а на уточняващ въпрос отговори: "От строителната мафия, чийто интереси за милиони засегна. Тя спря строежите, а след като е в затвора, пуснаха всички строежи".

Бившата кметица ѝ е споделяла, че е била заплашвана по телефона. По думите на Любка Иванчева обект на заплахи е била и майката на Биляна Петрова, заместник на Иванчева. Като подчерта, че не е напълно сигурна, Любка Иванчева заяви, че дъщеря ѝ и Петрова да подавали сигнал за заплахите, но тя не знае къде.

Майката на Иванчева подчерта още, че стандартът им на живот не се е повишил, след като дъщеря ѝ е станала кмет на "Младост". "Харчили сме моята пенсия и нейната заплата. Деси не е свикнала да носи пари и да харчи", посочи тя. По думите ѝ дъщеря ѝ никога не е имала приятели политици.

Любка Иванчева заяви, че бившия кмет не е е била фризьорка, а има е фирма за продукти за коса, както и транспортна фирма. Десислава Иванчева има с три години по-голяма сестра, която работи в БНТ, където е работила преди и самата Любка Иванчева.

Dnevnik.bg