Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо отправи своеобразно предизвикателство към Лионел Меси да заиграе в Италия. Нападателят заяви, че би се радвал един ден отново да си съперничи с аржентинеца, но вече в Серия А.

Португалецът каза, че се чувства щастлив в новия си отбор и даде знак за напрежение в съблекалнята на "Реал" по времето, в което беше част от белите. Роналдо даде интервюта за две от водещите издания в Италия - "Гадзета дело спорт" и "Кориере дело спорт".

На въпрос дали Меси му липсва, португалецът отговори отрицателно. Въпреки това посочи, че би се радвал да го види в Серия А.

"Играл съм в Англия, Испания, Италия, Португалия, печелил съм с националния отбор... докато той все още е в Испания. Вероятно той повече има нужда от мен. За мен животът е приключение, харесва ми и ми харесва да правя хората щастливи. Бих се радвал, ако един ден дойде в Италия. Като мен - да приеме предизвикателството. Но ако е щастлив там, го уважавам. Той е фантастичен играч, добър човек. Това е моят нов живот и съм щастлив", каза Роналдо пред "Гадзета дело спорт", цитиран от "Марка".

Според него спечелването на Шампионската лига не трябва да се превръща в мания за "Ювентус", но добави, че "бианконерите" имат много силен отбор.

"Тук сме отбор, докато на други места някой се чувства над останалите. Тук всички сме на едно ниво, смирени са и искат да печелят. Ако Дибала и Манджукич не вкарат, ги виждаш щастливи, усмихнати. За мен това е красиво, виждам разликата. Въпреки че в "Реал" са смирени, тук са още повече. Много е различно от "Реал", това тук е семейство", заяви Роналдо.

Дневник