Най-добрият български съдия за 2015 г. Георги Кабаков ще ръководи мача между "Валенсия" и "Манчестър юнайтед" в Шампионската лига. Негови помощници ще са Деян Вълков и Мартин Маргаритов, а Никола Попов и Станислав Тодоров ще са допълнителни съдии.

Това е първият случай от шест години насам, в който българин ще ръководи мач от груповата фаза в Шампионската лига. За последно това беше Станислав Тодоров в двубоя между "Динамо" (Загреб) и "Динамо" (Киев), спечелен с 4:1 от украинците, пише "24 часа".

В последните седмици българските съдии са подложени под голямо напрежение заради честите грешки. От ЦСКА се почувстваха ощетени след мачовете със "Славия" и "Лудогорец".

Собственикът на шампионите Кирил Домусчиев каза в неделя, че очаква след нова година да има тенденциозно съдийство в полза на червените и "Левски".

Българските съдии получават малко наряди в евротурнирите. В началото на сезона Стефан Апостолов привлече вниманието с работата си по време на двубоя между норвежкия "Розенборг" и исландския "Валур" в първия квалификационен кръг в Шампионската лига.

"Валенсия" е трети с пет точки, като няма възможност да промени мястото си. "Манчестър юнайтед" е втори с десет точки и може да измести "Ювентус", който е начело с 12 и приема "Йънг бойс".

Дневник