4-годишният Алекс Орцев от Шумен се нуждае от спешна операция в Турция. Диагнозата му е интрадурален тумор, който се намира в горната част на гръбначния стълб. Туморът избутва гръбначния мозък навътре и го разширява. За да се предотвратят по-нататъшни усложнения, трябва да му бъде направена спешна операция, съобщиха близки на семейството. Необходимата сума за лечението на Алекс е на стойност 15 000 евро, но е непосилна за семейството му и се налага да се обърнат с молба за помощ към дарители.

Проблемите на детето започват през април 2018 г., като след вероятна настинка, то се оплаква от леки болки във врата. В последствие болката става непоносима. Детето е на болкоуспокояващи, които не дават резултат. Алекс постепенно изкривява врата и походката си, след което му е назначена физиотерапия. Вследствие на това започва да вдига температура и да повръща. През октомври месец се налага спешно да бъде приет в болница. Първоначалните изследвания не показват нищо притеснително, но месец по-късно ядрено магнитен резонанс показва образуванието в областта на врата.

Следва среща с известния неврохирург д-р Зафер Оркун Токташ. Той назначава спешна операция, която трябва да се осъществи в рамките на 10 дни, тъй като има опасност да се нарушат движенията на крайниците.

Всеки ден е от значение за Алекс. Който желае да му помогне, може да го направи на следната дарителска сметка:

BG05BPBI79464064099301
BIC: BPBIBGSF
Страница във фейсбук : Спешна кампания за 4-годишния Алекс

Титуляр на сметката е майката на Алекс - Виолина Иванова Вичкова.
Телефон за връзка: 0886114031

ШУМ.БГ