Нападателят на "Ботев" (Враца) Валери Божинов заяви, че има желание за трансфер в чужбина, но не на всяка цена. Той се включи добре след идването си в отбора и вече има седем гола в Първа лига.

"Всеки футболист, който играе в България, иска да играе в чужбина. Ако не се получи, доколкото знам - на мен вратите във Враца са ми отворени. Ако не получа предложение от български клубове или от чужбина, не мисля, че това е проблем или ще е фатално. За мен е важно да продължа да се развивам. Човек се учи, докато е жив", каза Божинов.

"Мисля, че трябва да сме стъпили здраво на земята и да бъдем реалисти", добави Божинов по темата по време на награждаването си за футболист на ноември.

Божинов се присъедини към думите на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, който заяви в неделя, че несправедливо е обвиняван за проблемите на ЦСКА и "Левски". Нападателят е съгласен с мнението на бизнесмена, че двата клуба трябва да потърсят проблемите в себе си.

"Гледах му интервюто на човека и един вид излиза, че той е виновен, а той няма никаква вина. Наистина - бази, стадиони, футболисти... Добре заплаща футболистите си, не виждам да е лишил някого, условията са перфектни. Нека всеки от нас да гледа себе си, своя си двор", каза Божинов.

Според бившия играч на "Ювентус" и "Манчестър сити" в българското първенство всеки може да победи всеки, стига да има желание и да полага усилия. "Само работа, работа, работа. И пот, труд и желание", заяви Божинов.

Той вярва, че "Ботев" (Враца) може да стигне до шестицата. "Дали ще бъдеш допуснат, дали ще има феърплей, това е друга тема. Но виждате, че българският футбол се развива. Няма да е лесно. "Черно море", "Ботев" (Пловдив), "Берое" и "Локомотив" (Пловдив) са с огромни бюджети, сравнени с нашия. И винаги отбори с по-големи възможности, са били малко по-подпирани", заяви той, но уточни, че вярва в честната игра.

Дневник