Възстановен е достъпът до онлайн услугите, предлагани от "Пътна полиция", съобщи "Фокус" като се позова на пресцентъра на МВР.

По-рано през деня бяха ограничени част от онлайн услугите, предлагани от "Пътна полиция", поради технически проблем, който е възникнал след инсталиране на нова версия на автоматизираната информационна система, в следствие на това беше спрян достъпът до Автоматизираната информационна система "Управление на наложени глоби по наказателни постановления и извършване на плащания по тях през Интернет, SMS, WAP" и до Портала за електронни административни услуги – задължения по документи, издадени от Пътна полиция. Новата функционалност била внедрена в петък. Тя изисквала сериозно техническо преобразуване на системата и се оказало, че предвиденият срок до неделя не е достатъчен, за да може да приключи.

До отстраняване на проблема гражданите не можеха да извършват съответните справки онлайн. Беше затруднено и административното обслужване на гишетата на пътна полиция в столицата и в цялата страна.

Дневник