Четирима фена на "Челси" са получили забрана за посещение на футболни мачове заради поведението си към футболиста на "Манчестър сити" Рахим Стърлинг, който се озова в центъра на расистки скандал, съобщи "Скай спортс".

Наказанието на привържениците е в сила, докато тече разследването на "Челси" и полицията в Лондон. Запалянковците са заплашени от големи наказания, ако проверката докаже вината им.

"Футболен клуб "Челси" осъжда всички прояви на дискриминация и ако има доказателства, че притежателите на билети са имали расистко поведение, клубът ще наложи строги санкции", се казва в изявлението на лондончани.

Стърлинг се озова в центъра на расистки скандал по време на дербито с "Челси" в събота. В момент от първото полувреме 24-годишният играч отиде да вземе топката, която излезе в близост до привържениците на съперника, и срещна гнева им.

Стърлинг прие ситуацията с усмивка, но скандалът отново изнесе темата за расизма на дневен ред в Англия. Играчът дори обвини местните медии в Англия, че нарочно разпалват напрежение на расова основа с преднамерени публикации срещу цветнокожи футболисти.

Дневник