Възелът в груповата фаза на Шампионската лига очаква своето разплитане с изиграването на последните мачове от първата фаза. Свободните места за осминафиналите са четири, като три от тях ще станат ясни днес.

Най-голям интерес предизвиква група С, където "Ливърпул", "Наполи" и "Пари сен жермен" ще определят двата отбора, които ще продължат към елиминациите в най-престижния клубен турнир.

Трите тима са събрани в едва три точки, което е предпоставка за различни сценарии. "Наполи" оглавява групата с девет точки, като италианският отбор има една повече от ПСЖ и е с три пред "Ливърпул". "Цървена звезда" заема последното място с четири точки и е без шанс за продължаване напред в турнира.

 В решителните мачове ПСЖ гостува на "Цървена звезда", а "Ливърпул" приема "Наполи" на "Анфийлд", като двубоят ще бъде предаван по MAX Sport 3. Двата мача започват в 22.00 ч.

"Ливърпул" се нуждае от задължителна победа в последния си мач, ако червените искат да играят в Шампионската лига и през пролетта. Победа с 1:0 или с повече от два гола разлика срещу "Наполи" ще класира тима на Юрген Клоп напред в турнира. Всеки друг резултат почти сигурно ще остави финалиста от миналия сезон извън борда.

Клоп изрази надежда, че публиката може да вдъхнови отбора му по пътя към задължителната победа. Мениджърът на "Ливърпул" ще може да разчита на Садио Мане, който е възстановен от контузията в стъпалото.

"Сега имаме възможност да продължим и чувството е специално предвид кампанията досега. Трябва да създадем специална атмосфера, която да използваме. Гледам с нетърпение напред, това е голяма възможност за нас и ще опитаме всичко, за да успеем", каза германският специалист.

С най-добри шансове за продължаване е ПСЖ, който има наглед лесна задача при гостуването си в Сърбия. Мачът обаче крие подводни камъни, след като "Цървена звезда" показа, че е способен да обърка плановете на големите.

Победа ще гарантира мястото на ПСЖ в осминафиналите, докато със загуба или равенство френският шампион ще очаква развръзката от мача между "Ливърпул" и "Наполи". При поражение ПСЖ ще се надява "Ливърпул" да не победи "Наполи", докато равенство в Сърбия и евентуален успех на англичаните ще направи тройна въртележка в групата.

При такъв развой трите отбора ще имат по девет точки, като ще се гледат точките от директните мачове помежду им. "Ливърпул" би имал преднина в тази ситуация, тъй като ще има шест точки, докато ПСЖ и "Наполи" ще са с по пет. Тогава решаваща за класирането на втория отбор ще бъде головата разлика.

"Интер" или "Тотнъм"

Основният въпрос, който стои преди изиграването на последните срещи в група B, е с каква мотивация ще излезе "Барселона" за домакинството си срещу "Тотнъм". Каталунците си осигуриха предсрочно първото място и двубоят е без значение за тях.

Втората позиция остава отворена, като в спор за място на осминафиналите са "Тотнъм" и "Интер". Двата отбора са с равен брой точки (по седем), като англичаните са с едни гърди напред заради гола на чужд терен в директните сблъсъци.

"Интер" ще се опита да вземе максимален брой точки от домакинството си на ПСВ и ще се надява "Барселона" да играе феърплей срещу "Тотнъм". Треньорът на каталунците Ернесто Валверде заяви, че ще направи промени в състава, но обеща отборът му да търси победата.


"Очакваме труден мач, защого "Тотнъм" са силен отбор, физически и тактически. В допълнение тяхното класиране е поставено на масата. Това е мач от Шампионската лига и ние искаме да го спечелим. Знаем, че много хора ще ни гледат и искаме да излезем, за да докажем, че никой не може да ни победи в Шампионската лига", каза Валверде в навечерието на мача.

Очаква се треньорът на "Барселона" да направи доста промени в защитата и халфовата линия. Почивка ще получи основният нападател на тима Луис Суарес.

Дневник