Траш метъл групата Slayer ще включи България в прощалното си турне Final World Tour и ще зарадва българските си почитатели си с концерт на 11 юли на просторна локация в парка на летище София, обявиха организаторите на гостуването им тук EventEase.

През януари бандата, съставена от вокалиста Том Арая, барабаниста Пол Бостаф и китаристите Кери Кинг и Гари Холт, обяви, че след тази своя концертна обиколка ще се оттегли от сцената след 37 години и 12 студийни записа, наредили ги сред т.нар. Голяма четворка заедно с Metallica, Megadeth и Anthrax.

Очаква се събитието догодина в България да привлече и почитателите на групата от Сърбия и Македония, които турнето ще подмине. След последното допълнение на датите в турнето графикът му вече включва и Южна Америка, Австралия, Нова Зеландия и Япония, както и още няколко дати в Европа, сред които е тази в София.

Билетите на предварителна продажба се предлагат за 70 и 75 лв. Онлайн цените са 75 и 80 лв.

Входът за събитието ще бъде изграден в близост до изхода и съответно входа на метростанцията, спирката на автобуси с номера 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2, а вратите за всички фенове ще отворят точно в 19 ч., допълват организаторите.

Dnevnik.bg