Американският промоутър и бивш барабанист Робин Ди Маджо беше арестуван по подозрения, че е присвоил 750 хил. долара, предвидени за благотворителен концерт за бездомни деца в България, предаде "Асошиейтед прес". На бившия музикален директор на ООН вероятно ще бъдат повдигнати обвинения във финансова измама.

Според ищците на Ди Маджо били връчени 750 хил. долара, след като той се съгласил да помогне на фондация "Мир за теб, мир за мен" в организирането на благотворителен концерт в България. Но вместо парите да отидат за хонорари на музикантите, Ди Маджо ги използвал за лични нужди и за нова къща на бившата си съпруга.

Ако бъде признат за виновен, Ди Маджо може да бъде осъден на 20 години лишаване от свобода. В кариерата си на барабанист той е участвал в записването на албуми на Пол Саймън и Даяна Рос, съобщава "Асошиейтед прес".

През 2016г. благотворителният концерт, организиран от Ди Маджо, беше обявен за "българският Live Aid", а сред артистите в програмата стояха имена като Мик Джагър, Джъстин Тимбърлейк и Джони Деп. Тогава страницата на събитието беше залята от шеговити коментари и предложения за необичайни гости.

На 6 юли, 2016г. Ди Маджо гостува в ефира на "Би Ти Ви", където заяви, че концерт ще има, но българите са твърде големи песимисти, за да повярват. "Живейте с негативизъм, много ще ви помогне", беше неговият коментар на шеговитите коментари във "Фейсбук".

Dnevnik.bg