Халфът Давид Силва увеличи проблемите на "Манчестър сити", след като стана ясно, че отпада заради контузия. Испанецът, който беше заменен принудително в двубоя с "Челси" през уикенда, ще отсъства от терените в следващите три седмци.

Вторият капитан на "гражданите" е с мускулна травма, която беше потвърдена от мениджъра на тима Пеп Гуардиола. Това е пореден проблем за "Сити", който не може да разчита на Кевин Де Бройне и Серхио Агуеро.

"Периодът е тежък за нас с доста контузии. Имам на разположение само 15 играчи за мача с "Хофенхайм", защото Данило също има проблеми. Ако можех да си пожелая само едно нещо то щеше да е моите играчи да се върнат. Няма как да оцелеем с едва 15 души", каза Гуардиола на пресконференция преди срещата в Шампионската лига.

Силва е сред най-постоянните футболисти на "Сити". От началото на сезона той има осем гола и четири асистенции във всички турнири. Заедно с Агуеро и Де Бройне тримата са били замесени в общо в 28 гола.

Лекарският щаб на "Сити" не се обвързва с прогнози, но е сигурно че Силва няма да играе до края на годината. По всяка вероятност халфът ще се върне за ключовия мач с "Ливърпул" на "Етихад" на 3 януари.

От тримата контузени най-тежко е положението на Де Бройне. Белгиецът има едва пет мача от началото на сезона. Той получи тежка травма на коляното, която се възобнови при завръщането му на терена и той не е играл от 29 октомври.

Агуеро пропусна последните три мача на "Сити", но се очаква скоро да поднови тренировки.

Dnevnik.bg