Българският футболен съюз (БФС) наложи глоби на обща стойност 7300 лева на "Ботев" (Враца) за скандалите след мача с "Берое" в събота. Тимът от Стара Загора спечели с 1:0 на стадион "Христо Ботев" след гол от много спорна дузпа, отсъдена от рефера Георги Кабаков.

Най-голямата глоба - 5000 лева, е наложена за опит за саморазправа с длъжностни лица. Клубът е санкциониран с още 1000 лева за поведението на едно от децата, които подават топките. То е навлязло на терена и е отправяло обидни реплики към Кабаков, обясниха от дисциплинарната комисия към БФС.

"Ботев" трябва да плати и 500 лева за хвърлен предмет и 300 лева за използване на димки. Другите 500 лева са глоба за помощник-треньора Ивайло Димитров, който получава и един мач наказание заради напускане на техническата зона.

"Ботев" имаше големи претенции към съдийството на Кабаков, който в сряда ще ръководи двубоя от Шампионската лига между "Валенсия" и Манчестър юнайтед". След мача от клуба обявиха, че ще подадат жалба срещу пловдивчанина и неговата бригада.

"Да преценят хората дали има дузпа и да кажат. Ако някой се притеснява от нас, няма нужда. Искам да има феърплей в този спорт, за да няма тези напрежения", заяви треньорът на "Ботев" Сашо Ангелов.

Другата глоба, която БФС налага за изминалия 19-и кръг, е на "Ботев" (Пловдив). "Канарчетата" трябва да платят 1000 лева за обидни и нецензурни скандирания от публиката на мача с "Витоша (Бистрица) в понеделник. 

Дневник