Нападателят на "Барселона" Усман Дембеле ще бъде глобен от клуба със 100 хиляди евро, информира вестник "Ас". Според изданието причината е закъснение на французина за неделната тренировка на каталунците.

В събота вечерта "Барселона" спечели градското дерби с "Еспаньол" и в неделя от 11 часа играчите са имали възстановителна тренировка. Дембеле се е появил два часа по-късно.

"Треньорът на тима Ернесто Валверде е бил бесен и е заплашил Дембеле, че ще му наложи двойно или дори тройно по-голяма санкция", съобщава още "Ас". Специалистът дори е обмислял да го остави извън групата за двубоя с "Тотнъм" в Шампионската лига, но е сметнал, че това ще наруши баланса в тима.

Според "Ас" в понеделник Дембеле с повече от час преди съотборниците си за събирането на отбора на лагер. Французинът си е взел бележка незабавно, а ранното му пристигане на базата на каталунците е довела до много шеги от капитаните Лионел Меси, Жерар Пике, Серхио Бускетс и Жорди Алба.

"Валверде е известен с това, че дава свобода на играчите си и е изготвил достатъчно гъвкав вътрешен правилник в съблекалнята. Единственото, което не толерира треньорът, е закъснения", завършва източник от клуба, цитиран от "Ас".

Дембеле премина в "Барселона" от "Борусия" (Дортмунд) за 115 милиона през август 2017 г. В първия си сезон на "Камп ноу" той изигра 23 мача, в които вкара четири гола и даде осем асистенции. От началото на този сезон Дембеле има осем гола и пет асистенции в 19 срещи.

Дневник