С гол на Лукас Моура в 85-ата минута "Тотнъм" измъкна точка при гостуването си на "Барселона" и спечели надпреварата с "Интер" за второто място в група В на Шампионската лига.

Двубоят на "Камп ноу" завърши 1:1. "Барселона", в чийто състав отсъстваха доста от титулярите като Лионел Меси, Луис Суарес, Серхио Бускетс, Артуро Видал, Жерар Пике и Жорди Алба, откри резултата още в седмата минута.

Дани Роуз допусна груба грешка и загуби топката на центъра от Усман Дембеле. Крилото на "Барселона" направи страхотен пробив, преодоля за втори път Роуз, след което финтира Ян Вертонген и отблизо насочи топката покрай Юго Лорис.

Пет минути преди края "Тотнъм" се добра до скъпоценния изравнителен гол. Хари Кейн нахлу по лявото крило и центрира в наказателното поле за включилия се на скорост Моура, който от близко разстояние не остави шансове на Яспер Силесен - 1:1.


При същия резултат приключи и домакинството на италианския тим срещу ПСВ (Айндховен).

"Тотнъм" и "Интер" завършиха с равен брой точки - по 8, но "шпорите" продължава напред заради повече голове на чужд терен в преките двубои.

С актив от 14 точки "Барселона" спечели убедително първото място. ПСВ завърши на последно място с две точки, като не успя да запише нито една победа. Въпреки това ролята на холандския тим се оказа ключова за развръзката в групата.

След изиграването на мачовете в сряда станаха ясни имената на 15 от 16-те участника в осминафиналите на Шампионската лига. "Пари Сен Жермен" спечели най-завързаната група - група С, в която "Ливърпул" победи "Наполи" в битката за второто място.

"Борусия" (Дортмунд) изпревари "Атлетико" (Мадрид) за първото място в група А. Лидерът в Бундеслигата победи "Монако" с 2:0 и събра 13 точки. "Атлетико" завърши със същия актив след нулево равенство като гост на "Брюж, но остана втори заради по-лоши показатели в директните мачове. Белгийците ще продължат европейското си участие в Лига Европа, след като събраха четири точки. "Монако" завърши на последно място само с една точка.

В група D единствената интрига беше кой ще се класира за Лига Европа. "Галатасарай" спечел надпреварата с "Локомотив" (Москва), след като и двата отбора допуснаха загуби тази вечер и останах съответно с четири и три точки.

"Галатасарай" отстъпи с 2:3 у дома срещу "Порто", който завърши групата на върха с 16 точки. "Локомотив" загуби с 0:1 като гост на "Шалке", който зае второто място с 13 точки.

Другите сигурни осминафиналисти са "Байерн" и "Аякс" от група Е, "Манчестър сити" от група F, "Реал" (Мадрид) и "Рома" от група G и "Ювентус" и "Манчестър юнайтед" от група Н.

Дневник