Антъни Иванов отпадна в сериите на 100 метра бътерфлай на световното първенство по плуване в малък басейн в китайския град Ханжоу. Българският плувец се класира на 25-о място и не успя да попадне сред първите 16, които си осигуриха участие на полуфиналите.

Иванов завърши втори в петата серия с резултат 51.81 секунди, а серията спечели Брендън Хайланд от Ирландия с 51.54 секунди. И двамата не успяха да влязат в полуфиналите.

Полуфиналът се затвори на 51.35 от украинеца Любомир Лемешко.

С първи резултат в полуфиналите влезе американецът Кейлъб Дресел с 49.23 секунди. С втори резултат влезе Чад Льо Кло с 49.34, като и двамата бяха победители в своите серии.

Целта на Иванов беше полуфинал на 100 метра, която е по-слабата от двете му дисциплини в бътерфлая. Българинът участва на финал на 200 метра, като остана осми.

"Много съм доволен от моите плуванията на 200 м бътерфлай. Всичко мина много добре. Сутринта свалих близо 3 секунди от досегашното си най-добро постижение за мъже (национален рекорд), и две секунди и нещо следобед на финала, пак беше по-бързо. Не съм ядосан, че плувах по-бавно следобед. Все пак влезе и умората от щафетата, където също строшихме националния рекорд", заяви Антъни за БНТ.

Дненик