На церемония в Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Шумен бяха наградени победителите в конкурса „Екоколеда 2018“, съобщиха от екоинспекцията.

За участие се включиха 29 детски градини, 20 училища и  4 центъра за деца от Шуменска и Търговищка област, които се състезаваха в две категории - за коледна и новогодишна украса и за коледна и новогодишна картичка. Децата трябваше ръчно да изработят украсата за елха и картичките от екологични и отпадъчни материали. 

В категория „коледна и новогодишна картичка“ победители станаха учениците от СУ „Йоан Екзарх Български“ - Шумен, второто място заеха малчуганите от шуменската детска градина „Златната рибка“ а трето място - възпитаниците на ДГ „Приказка“ - Търговище.

Победители в категория „коледна и новогодишна украса“ са възпитаниците на СУ „Ц. Церковски“ с. Никола Козлево, на второ място - учениците от  ОУ „Хр. Ботев“ - Търговище, и на трето място са малчуганите от ДГ „Пролет“ - Нови пазар.

Децата от ДГ „Латинка“ - Шумен и учениците от НУ „Княз Борис I“  - Шумен получиха специални награди, а всички участници получиха грамоти и сертификати за благодетел.

Конкурсът за ръчно изработени от екологични и отпадъчни материали украси за елхата и картички се провежда всяка година.

ШУМ.БГ