"Лудогорец" може да спечели в последния си мач в Лига Европа, в който посреща швейцарския "Цюрих", уверен е треньорът Антони Здравков. Според него шампионите трябва да играят за престиж, след като рано изгубиха шансове за класиране напред.

Здравков определи съперника като силен отбор, който обаче не е непобедим. В първата среща между двата тима през октомври "Лудогорец" загуби с 0:1 като гост.

Българският тим е последен в група А с три точки, спечелени след три равенства в досегашните пет срещи. "Цюрих" е втори, като вече се класира за фазата на директните елимнации.

"Настройката закономерно е на високо ниво, трябва да сме подготвени емоционално за мача. Той е последен от Лига Европа, а амбициите ни са да играем добре и да спечелим, разбира се. Определено в този мач трябва да играем и за честта си", каза Здравков на пресконференция в Разград.

Треньорът на шампионите обяви, че има проблеми с контузени играчи, но се надява до последно да може да разчита на някои от проблемните. Според него точките на "Лудогорец" в Лига Европа не отговарят на представянето на отбора.

"Определено има за какво да съжаляваме в Лига Европа. Имахме възможности във всички мачове, пропуснахме шансове да победим. Като точков актив не се представихме добре, но като игра отборът не се представи лошо. Липсата на късмет ни лиши от доста точки в турнира", добави треньорът.

Здравков коментира очакванията си и за 2019 г., но не уточни колко нови играчи ще търси "Лудогорец". "Работи се по селекцията, но зимата е трудно да се намерят класни футболисти. Няма да правим нищо на всяка цена".

Защитникът Антон Недялков изрази съжалението си, че "Лудогорец" няма да играе в Европа и напролет. Според него сгъстеният цикъл, в който играят шампионите четвъртък-неделя, е помогнал на футболистите да задържат по-дълго добрата си форма.

"Стремежът ни е да покажем най-добрата игра, която можем. Този мач не е по-различен от другите".

Dnevnik.bg