Само за два дни успяха да съберат сумата за лечение на 4-годишния Алекс Орцев от Шумен, съобщиха организаторите на дарителската кампания. Необходимите 15 000 евро вече фигурират в сметката за детенцето и следващата седмица той заминава за Турция.

„Благодарим от цялото си сърце на всички хора, които се отзоваха и успяхме толкова бързо да съберем необходимите средства. Благодарим на всеки един, независимо колко е дарил. Защото, освен големите суми, имаше и по-малки – по 5 и по 10 лв. Благодарим за всяка една стотинка на всеки, който е отделил и от малкото, което има. Защото за нас няма малка и голяма помощ. Има ПОМОЩ!“ каза пред ШУМ.БГ майката на Алекс Виолина Иванова.  Тя обясни, че е имало хора, които са дали парички и в брой. „Всеки един лев ще бъде изразходван по предназначение, а ако останат, задължително ще ги дарим за друг нуждаещ се“, каза още Виолина.

Организаторите на кампанията също поднесоха своите благодарности и обявиха, че на този етап събирането на средства за Алекс приключва.

Припомняме, че диагнозата на момченцето е интрадурален тумор. Образуванието се намира в горната част на гръбначния стълб и избутва гръбначния мозък навътре, като го разширява. За да се предотвратят по-нататъшни усложнения, трябва да бъде направена спешна операция. Благодарение на стотиците хора, които се отзоваха, още от следващата седмица ще може да започне лечението на Алекс.

ШУМ.БГ