Организаторите на церемонията по връчването на наградите на Американската филмова академия "Оскар" обмислят вариант, при който да минат изцяло без водещ, след като Кевин Харт се отказа да води събитието през 2019 г. заради бурната реакция спрямо негови хомофобски коментари от миналото, писа "Варайъти".

Според изданието академията среща трудности при намирането на заместник на Харт, след като комикът се оттегли от ангажимента да води поради големия негативен отзвук, който бе предизвикан от негово антигей изказване в "Туитър" отпреди десет години.

Според анонимни източници, които "Варайъти" цитира, академията е била изненадана от отказа на Харт да се извини и последвалия му отказ от събитието, което се предава на живо по телевизията в цял свят.

Докато най-логичният път би бил да поканят някой от популярните телевизионни водещи като Джими Кимъл или Елън Дедженеръс, друг възможен вариант е да нямат водещ въобще и вместо това да имат поредица от знаменитости и познати лица на сцената, пише още изданието.

Последният път, когато церемонията направи крачка встрани от традицията да е с един водещ, бе през 2011 г.. Тогава тандемът на Джеймс Франко и Ан Хатауей на сцената бе официално признат за съкрушителен, както бе и през 2013 г., когато водещ бе твърде крайният Сет Макфарлън.

Около наградите през 2019 г. като цяло витае усещане за криза, след като рекордно нисък брой от 26,5 млн. зрители гледаха церемонията тази година. Опитът да бъде добавена категория за най-добър популярен филм предизвика допълнителен брой остри реакции и в крайна сметка не се превърна в реалност, но за сметка на това екранното време на церемонията бе съкратено.


Dnevnik.bg