Нова контузия на централен защитник беляза класирането на "Ливърпул" за осминафиналите на Шампионската лига. Жоел Матип е счупил ключица в заключителните минути на двубоя с "Наполи", спечелен от "мърсисайдци" с 1:0 на "Анфийлд".

Камерунският национал ще се подложи на операция и ще отсъства до шест седмици, обявиха от клуба. Oчаква се 27-годишният бранител да бъде готов за игра в края на януари.

Това е нов удар за Юрген Клоп, който няма да може да разчита на още един централен защитник в натоварената коледно-новогодишна програма - Джо Гомес. Английският национал се контузи преди седмица в шампионатния мач с "Бърнли" и също ще отсъства шест седмици.

В тази ситуация "Ливърпул" остава само с двама играчи на този пост - Върджил ван Дайк и Деян Ловрен. В следващите шест седмици червените ще изиграят най-малко осем мача, някои от които с ключово значение в битката за титлата.

В този период лидерът във Висшата лига има шампионатни срещи с "Манчестър юнайтед" (16 декември), "Уулвърхемптън" (21 декември), "Нюкасъл" (26 декември), "Арсенал" (29 декември), "Манчестър сити" (3 януари), "Брайтън" (12 януари) и "Кристъл палас" (19 януари), както и двубой от третия кръг на Купата на Англия с "Уулвърхемптън" (7 януари).

Dnevnik.bg