Консултативният състав на Националния оперативен щаб за управление на силите и средствата за противодействие на тероризма взе решение за запазване на нивото на заплаха - ниско, след нападението в Страсбург, съобщи МВР.

Степента на готовност за реагиране също остава непроменена – жълта (предупреждение), което означава "наблюдение на конкретни параметри на средата за сигурност и готовност за прилагане на допълнителни мерки за сигурност". Решението е взето след анализ и оценка на обстановката по сигурността в страната в контекста на стрелбата на коледен базар в Страсбург с три жертви. Франция вече обяви, че разглежда нападението като терористичен акт.

Заседанието се проведе днес под председателството на Младен Маринов, министър на вътрешните работи, който е ръководител на щаба. Присъствали ръководни представители на Министерството на отбраната, Министерството на правосъдието, Министерството на външните работи, Министерството на здравеопазването, Държавна агенция "Национална сигурност", Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Национална служба за охрана, Държавна агенция "Разузнаване", Държавна агенция "Електронно управление", служба "Военна информация", секретарят на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Dnevnik.bg