Без победа дотук в Лига Европа и със само три точки в актива си, "Лудогорец" се изправя пред последния си двубой в турнира за сезона – домакинство на "Цюрих". Шампионите посрещат вече класиралия се швейцарски тим в среща, която има стойност само за гостите. "Цюрих" има за какво да играе, след като засега е втори зад "Байер" (Леверкузен).

Преди последните срещи в група А "Лудогорец" е последен и играе само за престиж. Треньорът Антони Здравков не може да разчита на централния защитник Козмин Моци.

Победа ще донесе на "Лудогорец" точки за клубния коефициент и освен това ще бъде спазена традиция отборът да печели поне по един домакински мач в груповата фаза на европейските турнири във всеки сезон, когато участва.

"Настройката закономерно е на високо ниво, трябва да сме подготвени емоционално за мача. Той е последен от Лига Европа, а амбициите ни са да играем добре и да спечелим, разбира се. Определено в този мач трябва да играем и за честта си", каза Здравков на пресконференция в Разград.

Треньорът на шампионите обяви, че има проблеми с контузени играчи, но се надява до последно да може да разчита на някои от проблемните. Според него точките на "Лудогорец" в Лига Европа не отговарят на представянето на отбора.

"Определено има за какво да съжаляваме в Лига Европа. Имахме възможности във всички мачове, пропуснахме шансове да победим. Като точков актив не се представихме добре, но като игра отборът не се представи лошо. Липсата на късмет ни лиши от доста точки в турнира", добави треньорът.

В първата среща между двата тима в началото на октомври "Цюрих" спечели на собствения си стадион.
Швейцарците могат да оглавят групата при победа в Разград и в случай, че Леверкузен не победи АЕК (Ларнака) като гост.

Двубоят започва в 22 часа и ще бъде излъчен по БНТ1.

Dnevnik.bg